De første studenter i en Corona-tid

IB’erne bliver studenter på Nyborg Gymnasium

 Reduktionen af afstandskravet den 10. maj betød et lille lyspunkt for årets IB-studenter. For med behørig afstand og de rette regler giver det mulighed for, at Nyborg Gymnasium alligevel – i en anderledes udgave end normalt – kan afholde den årlige IB Graduation Reception onsdag den 27. maj. Her har de første studenter i en Corona-tid deres studenterhuer på.

– Det bliver desværre uden forældre og nogle af eleverne ”deltager” kun online, men alligevel glæder vi os meget over, at vi trods alt kan runde af sammen med vores IB-studenter og ønske dem tillykke med deres flotte arbejde, fortæller Ulrik Nørum, uddannelsesleder på IB-uddannelsen:

– Hovedparten af årgangens elever vil deltage enten på skolen, med behørig indbyrdes afstand, eller online, og der vil være en let anretning, taler, og uddeling af årets CAS Awards, der gives for udvalgte elevers frivillige CAS-aktiviteter. Ved receptionen vil IB’erne tage deres studenterhuer med det karakteristiske flagbånd på, og vi tager billeder af årgangen. Det er dejligt, at vi trods omstændighederne kan sætte et hyggeligt punktum sammen med vores elever.

 150.000 afgangselever, 3000 skoler, 150 lande

Det var ikke kun afgangseleverne på IB i Nyborg, der blev berørt, da den verdensomspændende IB-organisation (IBO) i slutningen af marts besluttede at aflyse årets eksaminer i maj for alle verdens IB-afgangselever. Det er aldrig sket før i IBO’s historie, og mere end 150.000 afgangselever på ca. 3000 skoler i 150 lande fik dermed fundamentalt ændret afslutningen på deres uddannelse.

 Beslutningen påvirkede øjeblikkeligt og gennemgribende hverdagen på Nyborg Gymnasium, hvor al undervisning med få dages varsel blev omlagt til virtuel undervisning. For IB-afgangseleverne blev et stort arbejde gennemført for at understøtte karaktergivningen efter de ændrede retningslinjer fra IBO, og samtidig blev hovedparten af vores kostskoleelever sendt hjem i overensstemmelse med nødlovgivningen. IB-afgangseleverne blev dermed spredt over hele verden:

– I øvrigt kan eleverne reelt ikke kalde sig studenter endnu, da de først får de endelige karakterer den 6. juli. Der er dog tradition for, at vi alligevel markerer den store bedrift, det er at have gennemført den krævende IB Diplom-uddannelse, og at vi ønsker årets IB graduates tillykke, selvom det ikke er helt officielt endnu, siger Ulrik Nørum.

 Rekordår: Stor interesse for IB

I mere end 20 år har IB-uddannelsen været en del af mulighederne på Nyborg Gymnasium, og elevtallet har været støt stigende. Mange af IB-eleverne bor på Nyborg Gymnasiums kostskole, hvor andelen af IB-elever, især mange unge danskere med forældre bosat i udlandet, er steget markant de seneste år. Skoleåret 2020-21 ser ud til at blive et rekordår for IB-uddannelsen, da der igen i år har været en stor interesse for IB og for kostskolen på Nyborg Gymnasium.

 Praktiske oplysninger

De første IB-studenter på Nyborg Gymnasium får studenterhuer på onsdag 27. maj, kl. 13:00.

Pressen er velkommen til at deltage på:

Nyborg Gymnasium

Skolebakken 13

5800 Nyborg

 Kontakt

Head of IB Ulrik Nørum, 63 25 52 02 / 21 59 07 90 un@nyborg-gym.dk