Nytænkende samarbejde mellem institutioner

Nyborg Bibliotek og Nyborg Gymnasium etablerer bibliotek på gymnasiet

Et i forvejen godt og tæt samarbejde mellem Nyborg Bibliotek og Nyborg Gymnasium får nu helt konkret form. For de to samarbejdspartnere åbner 1. august et nyindrettet bibliotek på gymnasiet på Skolebakken, hvor der hver dag vil være åbent for både elever og lærere.

I aftalen mellem biblioteket og gymnasiet defineres det som en fælles opgave og ambition at ”…uddanne studie- og informationskompetente gymnasieelever” med et ”…relevant, nærværende og aktuelt bibliotekstilbud, der understøtter studiekompetencer og dannelse”:

– Samarbejdet med biblioteket er endnu et skridt i den retning, vi vil med Nyborg Gymnasium. Jeg har sagt det før, men gentager altid gerne: Den her skole skal være et kulturhus, som aldrig lukker og som samtidig bidrager til lokalsamfundets udvikling i samarbejde med byens øvrige institutioner. Det nye bibliotek og samarbejdet bag er spot on i forhold til den ambition, siger rektor Henrik Vestergaard Stokholm, Nyborg Gymnasium.

Støtte, muligheder og happenings

– Jeg er så glad for det nye samarbejde med vores dejlige venner fra Nyborg Bibliotek. Resultatet af det bliver et spritnyt bibliotek, hvor dygtige, uddannede bibliotekarer kan hjælpe vores elever med informations- og litteratursøgning. Det vil give eleverne endnu mere støtte og endnu flere muligheder, når de arbejder med de mange typer af opgaver, der skrives på en skole med syv forskellige uddannelser, siger rektor og tilføjer med et smil:

– Vi har samtidig planer om, at vi sammen skal lave forskellige kulturelle happenings og aktiviteter, som binder skolen yderligere sammen. Det bliver så godt!

Ny bro mellem kultur, folkeoplysning og digital dannelse

– Vi er så glade for det intensiverede samarbejde med Nyborg Gymnasium, siger biblioteksleder Birgitte Haugbøl:

– Nationalt kan vi se en nedgradering af bibliotekstilbuddene på ungdomsuddannelserne. Så det er helt fantastisk, at Nyborg Gymnasium er innovative på området. Med et bibliotek på Nyborg Gymnasium vil den enkelte elevs uddannelsestilbud blive styrket. Vi kommer blandt andet til at understøtte informationssøgning, kildekritik samt den digitale og kulturelle dannelse. Det er helt i tråd med det omfattende samarbejde, vi har med folkeskolerne i Nyborg Kommune.

– Samtidig bygger biblioteket også en bro mellem de kulturelle og folkeoplysende aktiviteter, vi har i folkebiblioteket. Vi kan slet ikke få armene ned. Det er et rigtig positivt samarbejde med god energi, som vi glæder os til vil sprede sig som ringe i vandet til eleverne også.

Kontakt

Rektor Henrik Vestergaard Stokholm, Nyborg Gymnasium, mobil: 29 73 74 72

Biblioteksleder Birgitte Haugbøl, Nyborg Bibliotek, mobil: 21 64 46 22

Fakta

Det nye bibliotek på Nyborg Gymnasium er fra 1. august åbent hver dag for elever og lærere på Nyborg Gymnasium. Biblioteket vil være bemandet med en bibliotekar, der bl.a. skal…:

  • understøtte den enkelte elevs læringsplaner
  • undervise i informationssøgning og kildekritik, gennemføre workshops, formidle litteratur/relevante databaser og præsentere det digitale bibliotek
  • vejlede både elever og lærere
  • udvælge materialer til biblioteket
  • agere sparringspartner for lærerne i køb af undervisningsmaterialer

De to samarbejdspartneres ledelser mødes til et halvårligt udviklingsmøde, og aftalen løber minimum tre år.