STX er samtidig en tre-årig gymnasial uddannelse, hvor du kan vælge mellem mange spændende fag og studieretninger, så du får den kombination af STX fag, der interesserer dig mest. Der er rigtigt mange med en STX, der kommer godt videre i deres studievalg til både lange uddannelser og mellemlange uddannelser
Hvad er det bedste gymnasium for dig, når du skal vælge, hvor du vil tage din STX? På Nyborg Gymnasium bliver du del af et aktivt ungdomsmiljø, hvor du ikke bare er tæt på eleverne fra din egen uddannelse. Du møder også elever fra HF, IB, HHX, EUD, EUX og 10. klasse. Alle er del af et stærkt fællesskab både i og uden for skoletiden. For på Nyborg Gymnasium handler det ikke kun om undervisning, timer og fag. Det handler også om en række andre oplevelser sammen med dine gymnasiekammerater og gymnasiets øvrige elever. For eksempel til nogle af de mange After School-aktiviteter, vi tilbyder. Det kan være idræt og sport, musik, makerspace, designlab, drama, musical og meget, meget andet.
Når du begynder på din studentereksamen og har valgt STX på Nyborg Gymnasium, så starter du med et grundforløb, der varer de tre første måneder af din tid på gymnasiet. Du får samtidig den første fornemmelse for, hvordan vi arbejder med tingene på gymnasiet – i klassen, i grupper, med projekter, skriftlige opgaver osv. Ideen med grundforløbet er bl.a., at du får snust til forskellige fag, inden du efter grundforløbet på STX skal vælge din studieretning. Når du har valgt din studieretning, så starter du på dit studieretningsforløb, der dækker resten af din gymnasietid.
I det almene gymnasium er grundforløbet sammensat af følgende fag:
På Nyborg Gymnasium skal du føle dig velkommen lige fra din første dag på gymnasiet – og på STX, når du tager din studentereksamen. Derfor har vi et introprogram for alle nye elever på gymnasiet, hvor du både lærer din klasse og skolen at kende. Der er et hyggeligt og aktivt socialt miljø på Nyborg Gymnasium, som du hurtigt bliver en del af. Skolens helt nye, fysiske rammer bliver brugt til rigtigt mange ting og mange former for samvær. Det kan både være vores mange After School-tilbud, hvor du kan melde dig til en hel masse frivillige aktiviteter, der ikke kun er for STX-elever. Der er også vores studiecenter, hvor du både kan læse sammen med dine kammerater, men hvor der også er mulighed for at få hjælp til lektierne – for eksempel fra en lærer eller fra ældre elever.
Nyttig ABC
Der er mange nye og praktiske ting at lære og tage stilling til, når du starter på en studentereksamen. Vi har samlet en masse oplysninger til dig i en ABC, hvor der står noget om alt fra busforbindelser til fester og kantine til it. Vi har samlet flere praktiske informationer til dig, der starter på Nyborg Gymnasium og STX: MERE INFO
Når du tilmelder dig STX på Nyborg Gymnasium via optagelse.dk, skal vi have oplysninger om: Dit valg af kunstnerisk fag på C-niveau:
Dit valg af 2. fremmedsprog:
Grundforløbet skal danne grundlag for dit valg af studieretning og give dig faglig indsigt, og så skal det give dig en indføring i gymnasiets arbejdsmetoder. (Gymnasieloven § 21) På STX er Grundforløbet sammensat af følgende fag:
• Dansk
• Engelsk
• Idræt
• Matematik
• Samfundsfag
• 2. fremmedsprog: tysk, fransk eller spansk (fortsætter eller begynder)
• Et kunstnerisk fag: billedkunst, mediefag, musik eller drama
• Naturvidenskabeligt grundforløb
• Almen sprogforståelse
Som du kan se er grundforløbet sammensat af en række fag, du kender fra folkeskolen, men i gymnasiet organiseres samarbejdet mellem fagene på nye måder. Almen sprogforståelse og Naturvidenskabeligt grundforløb er eksempler på nye samarbejdsområder. Her arbejder du med sprog og naturvidenskab på tværs af fag.
* Når du har Latin C, behøver du kun at vælge et af fagene kemi og biologi, og du skal kun løfte et af fagene biologi, kemi eller fysik til B. ** Hvis de tre sprog er på AAB-niveau, kan du afslutte både matematik og naturvidenskab på C-niveau. Studeretningsvælger
Der er en række fag, som alle skal have:
Udover dem og dine studieretningsfag skal du i løbet af de tre år have nogle valgfag. Du kan vælge at løfte fag, du har i forvejen, til højere niveauer, eller du kan vælge helt nye fag. Hvad du kan vælge hænger sammen med din studieretning, og når du skal til at vælge, vil vi vejlede dig nærmere. Men her kan du se, hvilke valgfag vi tilbyder på STX på Nyborg Gymnasium:
Hvis du ønsker optagelse på STX efter 9. klasse, skal du:
Hvis du ønsker optagelse på STX efter 10. klasse, skal du:
Hvordan bliver jeg optaget?
Optagelsen foregår på et ansøgningsskema, som du finder på www.optagelse.dk Hvis du søger optagelse til STX, skal du tilkendegive, hvilket 2. fremmedsprog og hvilket kreativt fag, du ønsker.
Ansøgere som ikke kommer direkte fra folkeskolen
Hvis man søger optagelse og ikke søger direkte fra folkeskolen, så optages man efter skolens konkrete vurdering af ansøgningen. Man kan blive indkaldt til en samtale og eventuelt en optagelsesprøve.
Fordeling af elever på de fynske gymnasier Hvis et gymnasium på Fyn modtager flere ansøgere, end det har kapacitet til, sendes ansøgningerne til fordelingsudvalget for de fynske gymnasier. Fordelingsudvalget, der består af gymnasiernes rektorer, fordeler herefter eleverne ud på de andre fynske gymnasier. Læs mere om kriterierne for fordeling af ansøgerne.
Vicerektor med ansvar for studieadministration og opgavefordeling
Tel. 63 25 52 00
E-mail: ah@nyborg-gym.dk
Vicerektor og ansvar for stx, kommunikation, pædagogisk udvikling og HR
Tel. 3 25 52 04
E-mail: mm@nyborg-gym.dk
The office is open
Man-Thurs: At. 7:30 to 15:30
Fri: 7.30-14.30
Foodcamp 63 25 52 11
Boarding school 65 31 02 17
Service department 63 25 52 15