fbpx

EUD – ud og
prøve af,
hvad du har lært

Kan du godt lide at lære noget – og så komme ud og prøve det af i praksis?

Vi har tre spændende
uddannelsesretninger til dig

Er du interesseret i en uddannelse inden for “Detail”, “Handel & forretningsservice” eller “Event” så tilbyder Nyborg Gymnasium, Business uddannelserne indenfor disse 3 områder.

På Nyborg Gymnasium tilbyder vi tre erhvervsuddannelser. Du kan vælge en EUD Business, som handler om Detail, Handel- og forretningsservice eller Event. Du læser den samlede EUD Business her på skolen.

EUD Detail

Her kan du vælge mellem fagretningerne EUD Detail, EUD Handel eller EUD Event

MERE INFO

EUD Handel

For dig der godt kunne tænke dig at arbejde på en byggeplads, i en industrivirksomhed eller på et værksted

MERE INFO

EUD Event

Mennesker, omsorg, pædagogik og pleje - så er en EUD inden for omsorg og sundhed noget for dig.

MERE INFO

Se mere om EUD på
Nyborg Gymnasium

EUD – del af et aktivt ungdomsmiljø

På Nyborg Gymnasium er der samlet syv ungdomsuddannelser og erhvervsuddannelser på ét sted og på én skole. Vores EUD uddannelser er en del af det hele. Det betyder, at du som elev på EUD Business, EUD Tech og EUD SoSu bliver del af et stort, aktivt og spændende ungdomsmiljø – sammen med masser af unge mennesker fra de andre uddannelser på Nyborg Gymnasium

Vi har fælles tilbud og masser af muligheder, også med After School-aktiviteter efter skoletid

Opbygningen af en erhvervsuddannelse:

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod det erhverv, du ønsker at arbejde med. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i praktik. Du begynder på skolen det første år og herefter skal du i praktik i en virksomhed. Efter endt uddannelse (skole og praktik periode) kan du søge job som faglært eller læse videre på en videregående uddannelse.

Læs mere om uddannelseretningerne i boksene herunder, hvor du også finder information om optagelse.

EUD grundforløb og praktik

EUD grundforløb og praktik
GRUNDFORLØB 1 - 1/2 år Dansk C Engelsk C Erhvervsfag
Praktik i butik/virksomhed - 2 år

EUD Business har tre fagretninger: Detail, handel og event

 

EUD Business – sådan er din uddannelse bygget op

På Nyborg Gymnasium handler EUD Business om handel, køb, salg osv. – og så handler det om en række spændende muligheder, du har for at vælge den fagretning, der interesserer dig mest muligt.

EUD Business starter med to grundforløb

EUD Business på Nyborg Gymnasium giver dig en god start med grundforløb 1 (GF1) på skolen. Her får du først to ugers introduktion, inden du vælger din fagretning, som du følger resten af de i alt 20 uger, som GF2 varer.

Du fortsætter EUD Business på Nyborg Gymnasium med grundforløb 2 (GF2), hvor du har fag, der retter sig præcis mod den uddannelse, du har valgt. GF2 afslutter du med en grundforløbsprøve, som du skal bestå for at fortsætte på hovedforløbet på EUD Business.

Hovedforløbet: Så står den på praktik!

Med GF1, GF2 og grundforløbsprøven på plads kan du komme ud og prøve kræfter med virkeligheden – og med en praktikplads ude i den praktikvirksomhed (virksomhed eller butik), du har fundet eller som vi har hjulpet dig med at finde.

Efter din 2-årige praktikperiode (hovedforløbet) som elev i en virksomhed har du gjort din erhvervsuddannelse og din EUD Business helt færdig.

EUD-Tech – Nyborg og Svendborg

Du kan nu tage GF 1 indenfor Teknologi, byggeri og transport på Nyborg Gymnasium i samarbejde med Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier.

Du har måske altid drømt om at arbejde på en byggeplads, i en industrivirksomhed eller på et værksted. Måske kender du allerede nogle af uddannelserne, der kan føre til disse job – måske er det en helt ny verden.

Hvis du vælger GF 1 Tech i Nyborg, vil det første ½ års undervisning, komme til at foregå dels på Nyborg Gymnasium, dels på værksteder i Nyborg området og endelig på værkstederne på Svendborg Erhvervsskole. Når du skal være på Svendborg Erhvervsskole, vil transporten foregå i vores bus – altså ingen transportudgifter til dig.

Du får indblik i flere forskellige uddannelser, og du kommer selv til at planlægge og udføre mange praktiske opgaver. Måske skal du bygge og designe din egen arkadespillemaskine, måske skal du tegne og bygge en vindmølle, måske …

Du får masser af træning i at tegne, beskrive, planlægge og udføre arbejdsopgaver praktisk i værkstederne.

Cirka halvdelen af din skoletid foregår på Nyborg gymnasium, med fagene dansk og engelsk. Desuden skal du undervises i for eksempel samfund og sundhed, arbejdspladskultur og samarbejde.

Cirka halvdelen af din skoletid foregår i forskellige værksteder, hvor du har arbejdstøjet på.

Karrieremuligheder, f,eks,: Tømrer, maler, murer, snedker, personvognsmekaniker, industritekniker, smed, skibsmontør​

 

EUD grundforløb og praktik

EUD Detail

EUD-fagretningen til dig, der drømmer om at arbejde i butik – og gerne vil ud og i gang hurtigst muligt. Fordi du kan lide at møde mennesker, tage en god dialog, sælge og rådgive kunder?

Fagretningen EUD detail giver dig direkte adgang til et job i en butik. Mange butikker har også en hjemmeside, og derfor giver vi dig også kundskaber til at sælge butikkens varer via nettet. Uddannelsen giver dig viden og praktiske redskaber til at arbejde med salg, kundebetjening og markedsføring i butik, varehus og/eller via e-handel.

Karrieremuligheder, bl.a. salgsassistent, dekoratør og blomsterdekoratør.

EUD Handel

EUD Handel er en EUD-fagretning til dig, hvis ønskejob er at sælge forskellige produkter til andre virksomheder eller at sikre, at en vare flyttes fra et sted til et andet. Måske drømmer du om at være indkøber i en virksomhed – måske købe ind til tøjbutikker?

På EUD Handel får du viden og praktiske redskaber, så du kan arbejde med omsætning, avance, logistik, ordrehåndtering, køb, salg og en masse andre begreber, der hører til handelsverdenen.

Du lærer også at regne den rigtige pris, så du og din virksomhed samtidig tjener penge, når I handler.

Karrieremuligheder, bl.a.: Handelsassistent, indkøbsassistent, logistikassistent.

EUD Event

Hvis du er kreativ og god til at planlægge og sætte nye aktiviteter igang, så er dit ønskejob måske inden for oplevelsesøkonomien. Det kan være i en eventafdeling i en virksomhed, som arbejder med at skabe events/oplevelser. Det kan være på et reklamebureau eller i den kreative afdeling i en virksomhed. Hvis dette lyder som dit drømmejob, så er EUD Event måske netop dit uddannelsesvalg. For at gøre din erhvervsuddannelse helt færdig indgår der også en praktikperiode på 2 år, hvor du er elev i en virksomhed.
Karrieremuligheder: Eventkoordinator.

Sådan bliver du optaget på EUD Business.

For at blive optaget på en erhvervsuddannelse skal du have bestået din afgangsprøve fra 9.klasse med mindst 02 og have karakteren 02 i matematik og dansk fra folkeskolen. Eller du skal have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Adgangskravene og måden hvorpå du tilmelder dig EUD Business er forskellige afhængig af , hvilken målgruppe du tilhører. Klik på den målgruppe, der passer bedst til dig:

Direkte fra 9. eller 10. klasse.

Under 25 og har afsluttet grundskolen for mere end 14 måneder siden.

Forsøgsordning med udvidet optage på GF1

På Nyborg Gymnasium deltager vi i Undervisningsministeriets forsøg om udvidet optag på Grundforløb 1 i 2018. Det betyder, at du som elev har mulighed for at søge optagelse på GF1, selv om det er mere end et år siden, at du blev færdig med 9. eller 10. klasse.

Over 25 år

Hvordan bliver jeg optaget?

Optagelsen foregår på et ansøgningsskema, som du finder på www.optagelse.dk

 

Udvidet optag er for elever der har afsluttet grundskolen for mere end 14 måneder siden.

Kriterier:

Du skal have bestået dansk og matematik med mindst 02 i begge fag.

Du skal være interesseret i en erhversuddannelse, og være nysgerrig på uddannelse og kommende job.

Vi gør opmærksom på at der er et begrænset antal pladser.

Optagelsen er betinget af en tilfredstillende samtale med uddannelseslederen.

Hvordan bliver jeg optaget?

Optagelsen foregår på et ansøgningsskema, som du finder på www.optagelse.dk

Bekendtgørelser m.m. om EUD Business

Handlingsplan

Mød underviserne på EUD

Vil du vide mere om EUD?

Henrik Lunde, Uddannelsesleder (10. Kl./EUD/EUX Buiness)

Uddannelsesleder med ansvar for 10. klasse, EUD og EUX business

E-mail: hlu@nyborg-gym.dk

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER