fbpx

EUD – ud og
prøve af,
hvad du har lært

Kan du godt lide at lære noget – og så komme ud og prøve det af i praksis?

Vi har tre spændende
uddannelsesretninger til dig

Er du interesseret i en uddannelse inden for “Detail”, “Handel & forretningsservice” eller “Event”? Så tilbyder Nyborg Gymnasium EUD Business-uddannelserne på disse 3 områder.

På Nyborg Gymnasium tilbyder vi tre erhvervsuddannelser. Du kan for eksempel vælge en EUD Business, som handler om Detail, Handel eller Event. Du læser den samlede EUD Business her på skolen.

EUD Detail

Her kan du vælge mellem fagretningerne EUD Detail, EUD Handel eller EUD Event

MERE INFO

EUD Handel

Har dit ønskejob noget med salg, handel, flytning af varer eller indkøb at gøre?

MERE INFO

EUD Event

Er du kreativ og god til at sætte nye aktiviteter igang? Så er dit ønskejob måske inden for oplevelsesøkonomien?

MERE INFO

Se mere om EUD Business på
Nyborg Gymnasium

EUD Business – del af et aktivt ungdomsmiljø

På Nyborg Gymnasium er der samlet syv ungdomsuddannelser og erhvervsuddannelser på ét sted og én skole. Vores EUD Business-uddannelser er en del af det hele. Det betyder, at du som elev på EUD Business bliver del af et stort, aktivt og spændende ungdomsmiljø – sammen med masser af unge mennesker fra de andre uddannelser på Nyborg Gymnasium.

Vi har fælles tilbud og masser af muligheder, også med After School-aktiviteter efter skoletid.

Opbygningen af en erhvervsuddannelse:

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod det erhverv, du ønsker at arbejde med. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i praktik. Du begynder på skolen det første år og herefter skal du i praktik i en virksomhed. Efter endt uddannelse (skole og praktikperiode) kan du søge job som faglært .

Læs mere om uddannelseretningerne i boksene herunder, hvor du også finder information om optagelse.

EUD Business - grundforløb og praktik

EUD grundforløb og praktik
GRUNDFORLØB 1 - 1/2 år Dansk C Engelsk C Erhvervsfag
Praktik i butik/virksomhed - 2 år

EUD Business har tre fagretninger: Detail, handel og event

 

EUD Business – sådan er din uddannelse bygget op

På Nyborg Gymnasium handler EUD Business om handel, køb, salg osv. – og så handler det om en række spændende muligheder, du har for at vælge den fagretning, der interesserer dig mest muligt.

EUD Business starter med to grundforløb

EUD Business på Nyborg Gymnasium giver dig en god start med grundforløb 1 (GF1) på skolen. Her får du først to ugers introduktion, inden du vælger din fagretning, som du følger resten af de i alt 20 uger, som det efterfølgende GF2 varer.

Du fortsætter EUD Business på Nyborg Gymnasium med grundforløb 2 (GF2), hvor du har fag, der retter sig præcis mod den uddannelse, du har valgt. GF2 afslutter du med en grundforløbsprøve, som du skal bestå for at fortsætte på hovedforløbet på EUD Business.

Hovedforløbet: Så står den på praktik!

Med GF1, GF2 og grundforløbsprøven på plads kan du komme ud og prøve kræfter med virkeligheden – og med en praktikplads ude i den praktikvirksomhed (virksomhed eller butik), du har fundet eller som vi har hjulpet dig med at finde.

Efter din 2-årige praktikperiode (hovedforløbet) som elev i en virksomhed har du gjort din erhvervsuddannelse og din EUD Business helt færdig.

EUD Business - grundforløb og praktik

EUD Detail

EUD-fagretningen til dig, der drømmer om at arbejde i butik – og gerne vil ud og i gang hurtigst muligt. Fordi du kan lide at møde mennesker, tage en god dialog, sælge og rådgive kunder?

Fagretningen EUD Detail giver dig direkte adgang til et job i en butik. Mange butikker har også en hjemmeside, og derfor giver vi dig også kundskaber til at sælge butikkens varer via nettet. Uddannelsen giver dig viden og praktiske redskaber til at arbejde med salg, kundebetjening og markedsføring i butik, varehus og/eller via e-handel.

Dine karrieremuligheder efter en EUD Business er bl.a. salgsassistent, dekoratør og blomsterdekoratør.

EUD Handel

EUD Handel er en EUD-fagretning til dig, hvis ønskejob er at sælge forskellige produkter til andre virksomheder eller at sikre, at en vare flyttes fra et sted til et andet. Måske drømmer du om at være indkøber i en virksomhed – måske købe ind til tøjbutikker?

På EUD Handel får du viden og praktiske redskaber, så du kan arbejde med omsætning, avance, logistik, ordrehåndtering, køb, salg og en masse andre begreber, der hører til handelsverdenen.

Du lærer også at regne den rigtige pris, så du og din virksomhed samtidig tjener penge, når I handler.

Dine karrieremuligheder efter en EUD Business er blandt andet handelsassistent, indkøbsassistent og logistikassistent.

EUD Event

Hvis du er kreativ, god til at planlægge og sætte nye aktiviteter igang, så er dit ønskejob måske inden for oplevelsesøkonomien. Det kan være i en eventafdeling i en virksomhed, som arbejder med at skabe events/oplevelser. Det kan være på et reklamebureau eller i den kreative afdeling i en virksomhed. Hvis det lyder som drømmejobs for dig, så er EUD Event det helt rette uddannelsesvalg for dig. For at gøre din erhvervsuddannelse helt færdig, indgår der også en praktikperiode på 2 år, hvor du er elev i en virksomhed.

Karrieremuligheder: Eventkoordinator

Sådan bliver du optaget på EUD Business

For at blive optaget på en erhvervsuddannelse skal du have bestået din afgangsprøve fra 9. klasse med mindst 02 og have karakteren 02 i matematik og dansk fra folkeskolen. Eller du skal have indgået en uddannelsesaftale med en virksomhed.

Adgangskravene og måden, hvorpå du tilmelder dig EUD Business, afhænger af, hvilken målgruppe du tilhører. Klik på den målgruppe, der passer bedst til dig:

Direkte fra 9. eller 10. klasse

Under 25 og har afsluttet grundskolen for mere end 22 måneder siden

 

Hvordan bliver jeg optaget?

Optagelsen foregår på et ansøgningsskema, som du finder på www.optagelse.dk

 

Bekendtgørelser m.m. om EUD Business

Handlingsplan

Den Lokale Undervisningsplan (LUP)

Læs her

Mød underviserne på EUD Business

Vil du vide mere om EUD Business?

Henrik Lunde, uddannelsesleder (10. kl./EUD/EUX Business)

Uddannelsesleder med ansvar for 10. klasse

E-mail: hlu@nyborg-gym.dk

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content