Global økonomi

Virksomhedsøkonomi A og International økonomi A

Denne studieretning er for dig, der gerne vil arbejde med økonomi både på virksomheds- og internationalt niveau. Det er særligt økonomi, der interesserer dig. Du foretrækker måske de samfundsøkonomiske fag frem for andre, og du ved, at det er her, du har din stærke side.
Synes du at følgende spørgsmål lyder spændende:

  • Regnskaber er spændende at lave og sætte op?
  • Analyse af samfundsudviklingen er spændende at følge?
  • Økonomi er vigtigt?
  • Analyse af en virksomheds økonomi giver mange svar?

så er denne studieretning noget for dig!

Hvad kan jeg blive?

Studieretningen opfylder de specifikke adgangskrav på størstedelen af de mellemlange videregående uddannelser og lange videregående uddannelser.

Studieretningsfagene

Virksomhedsøkonomi: I virksomhedsøkonomi lærer du, hvordan en virksomhed hænger sammen økonomisk, hvordan den etableres, og hvordan den opnår økonomisk succes. Du lærer, hvordan en virksomhed opstiller regnskaber og bruger tallene i regnskaberne til at træffe økonomiske beslutninger: Bør virksomheden fx selv producere sine varer, eller er det mere hensigtsmæssigt at outsource produktionen til andre?

International Økonomi: I international økonomi lærer du om Danmarks og verdensøkonomi. Danmark er et lille land, som er meget afhængigt af det, der sker i resten af verden. Hvordan kan Danmark drage fordel af globaliseringen og samtidig undgå at blive revet med i internationale, økonomiske kriser? Kan velstanden i verden øges samtidig med, at vi passer på klimaet og ikke overforbruger af jordens begrænsede resurser?

På tværs af fagene

Du vil undervejs i uddannelsen også komme til at arbejde på tværs af fagene – især i  tværfaglige studieområder. Der er flere projektperioder i løbet af de 3 HHX år, hvor 2 eller flere fag skal samarbejde. Vi arbejder med problembaseret læring, hvor vi kommer så tæt på opgaverne i en virksomhed som muligt. Vi laver også konkrete opgaver for lokale virksomheder.

 

Adgangskortet

Adgangskortet på Uddannelsesguiden viser, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til:
Klik her.

 

 

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content