Musik A – Matematik A

Hvis du ønsker at fordybe dig i musik og samtidig er interesseret i matematik, er denne studieretning noget for dig.

 

Hvad kan jeg blive?

Du kan vælge at tone studieretningen i såvel matematisk-naturvidenskabelig retning som i samfundsvidenskabelige retning. Du har også mulighed for at vælge engelsk på A-niveau som valgfag. Studieretningen opfylder umiddelbart de specifikke adgangskrav på størstedelen af de mellemlange videregående uddannelser. Studieretningen opfylder også adgangskravene på de lange videregående uddannelser på de fleste fag inden for samfundsvidenskaberne. Desuden vil den ved et løft af engelsk til A-niveau opfyldelse adgangskravende til de fleste fag indenfor humaniora.

Studieretningsfagene

I musik vil du, både praktisk og teoretisk, komme til at stifte bekendtskab med forskellige musikalske genrer og stilarter. Vi arbejder med sang og sammenspil, musiklære, teori og analyse, der giver dig en større forståelse af forskellige tiders musik og musikkulturelle forhold. Fagets kreative og udadvendte dimension gør det desuden til et vigtigt element i skolens sociale liv – f.eks. i forbindelse med musical, koncerter og samlinger.

Musik og matematik er fag, som ligner hinanden i krav til kompleks og logisk tænkning. Begge fag kræver en systematisk tilgang, således at man ved analyse kan gennemskue systemet og derigennem opnå en dybere indsigt. Ligeledes er der mulighed for at undersøge komponisters brug af forskellige matematikske systemer, f.eks det gyldne snit og simple talrækker.

På tværs af fagene

Der er mange muligheder for at arbejde på tværs af fagene, fordi de har en række fælles emner.

Adgangskortet

Adgangskortet på Uddannelsesguiden viser, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til:
Klik her.

 

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content