Bioteknologi A – Matematik A – Fysik B

Denne studieretning er for dig der gerne vil arbejde med naturvidenskab og matematik. Det er særligt bioteknologi der interesserer dig. Bioteknologi er som fagområde placeret mellem biologi, biokemi, kemi og medicin.

Synes du at følgende spørgsmål lyder spændende:

  • Kan man klone mennesker i fremtiden?
  • Kan stamceller helbrede lammelser?
  • Skyldes blondt hår en genetisk ”fejl” – og hvorfor vil den sidste blondine i Finland blive født i 2202?

så er denne studieretning noget for dig!

 

Hvad kan jeg blive?

Studieretningen er målrettet uddannelser som f. eks. medicin, farmakologi, folkesundhed, idræt, veterinærmedicin, fødevarevidenskab og en række biologiske fag som medicinalbiologi og miljøbiologi.

Studieretningen opfylder i øvrigt de specifikke adgangskrav på alle mellemlange videregående uddannelser. Den opfylder også adgangskravene på de fleste lange, videregående naturvidenskabelige uddannelser. Dog er der på enkelte på enkelte uddannelser krav om fysik eller kemi på A-niveau. Disse niveauer kan du også få som valgfag hos os. – Afprøv evt. adgangsnøglen www.ug.dk.

Studieretningsfagene

I bioteknologi arbejder vi med den levende celle i mennesker, planter og mikroorganismer. Hvordan fungerer cellerne – og hvordan bruges de for eksempel i forbindelse med medicinsk behandling, fremstilling af madvarer og enzymer til produktion. Hvordan kan man ændre de levende celler v.h.a. gensplejsning? Vi diskuterer også de miljømæssige konsekvenser og etiske perspektiver ved brugen af genmanipulerede celler.

I matematik lærer vi nogle grundlæggende værktøjer, der kan anvendes i de naturvidenskabelige fag. Det drejer sig især om at lave simple matematiske modeller af den virkelige verden, der kan bruges til forudsigelser. I det arbejde er computere et uundværligt værktøj. Vi arbejder også med selve matematikkens væsen, nemlig den matematiske argumentation (beviser) og logik.

I fysik arbejder vi med emner fra verden omkring os – lige fra de nære ting i dagligdagen til fænomener, der foregår langt ude i universet. Fysik handler om alt fra atomer og endnu mindre størrelser til universet som helhed. I fysik skal vi arbejde med emner som energi, bølger, lyd, lys, solsystemet og radioaktivitet. Og så laver vi eksperimenter, der skaber en sammenhæng mellem teori og virkelighed.

På tværs af fagene

Du vil undervejs i uddannelsen også komme til at arbejde på tværs af fagene – især i studieretningsprojektet. Samtidig er der løbende et samarbejde imellem fagene. Matematiske modeller beskriver, hvordan enzymer virker og epidemier udvikler sig. Du vil desuden anvende matematik, når du skal planlægge forsøg og bearbejde forsøgsresultater. På samme måde har du behov for fysisk viden for at forstå, hvordan en del bioteknologiske metoder som gelelektroforese og radioaktiv mærkning virker.

Adgangskortet

Adgangskortet på Uddannelsesguiden viser, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til:
Klik her.

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content