fbpx

Økonomi og IT

Virksomhedsøkonomi A og Informatik B

Denne studieretning er for dig, der gerne vil arbejde med informatik (IT) og virksomhedsøkonomi. Det er måske særligt informatik, der interesserer dig. Informatik er faget, hvor du opnår forståelse af informatikkens muligheder og rolle som katalysator for forandringer i samfundet.

Synes du, at følgende lyder spændende:

  • Hvordan finder man frem til den rigtige pris på en vare?
  • Hvordan kan jeg finde nye markeder til virksomhedens produkter?
  • Analyse af en virksomhedsøkonomi?

så er denne studieretning noget for dig!

Hvad kan jeg blive?

Studieretningen er målrettet uddannelser som f. eks. finans, økonomi, datamatiker, PBA i økonomi og IT, men studieretningen giver adgang til de fleste videregående uddannelser.

Studieretningen opfylder i øvrigt de specifikke adgangskrav på alle mellemlange videregående uddannelser. Den opfylder også adgangskravene på de fleste lange, videregående samfundsøkonomiske uddannelser.

Studieretningsfagene

Virksomhedsøkonomi: I virksomhedsøkonomi lærer du, hvordan en virksomhed hænger sammen økonomisk, hvordan den etableres, og hvordan den opnår økonomisk succes. Du lærer, hvordan en virksomhed opstiller regnskaber og bruger tallene i regnskaberne til at træffe økonomiske beslutninger: Bør virksomheden fx selv producere sine varer, eller er det mere hensigtsmæssigt at outsource produktionen til andre?

Informatik: I informatik prioriteres det at fremme din evne til at designe og realisere digitale systemer, herunder teste og raffinere disse, og undervisningen har et særligt fokus på dig som kreativ og innovativ producent.

På tværs af fagene

Du vil undervejs i uddannelsen også komme til at arbejde på tværs af fagene – især i  tværfaglige studieområder. Der er flere projektperioder i løbet af de tre HHX år, hvor to eller flere fag skal samarbejde. Vi arbejder med problembaseret læring, hvor vi kommer så tæt på opgaverne i en virksomhed som muligt. Vi laver også konkrete opgaver for lokale virksomheder.

 

 

Adgangskortet

Adgangskortet på Uddannelsesguiden viser, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til:
Klik her.

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content