Økonomi og Matematik

Virksomhedsøkonomi A og Matematik A

Denne studieretning er for dig, der gerne vil arbejde med matematik og virksomhedsøkonomi.

Synes du, at følgende lyder spændende:

  • Hvordan finder man frem til den rigtige pris på en vare?
  • Hvordan optimerer man økonomien i en virksomhed?
  • Hvordan kan matematik anvendes til at løse praktiske problemer?
  • Analyse af en virksomheds økonomi?

så er denne studieretning noget for dig!

Hvad kan jeg blive?

Studieretningen er målrettet uddannelser som f. eks. finans, økonomi, forsikringsmatematiker, PBA i økonomi og IT. Matematik giver adgang til en række videregående uddannelser.

Studieretningen opfylder i øvrigt de specifikke adgangskrav på alle mellemlange videregående uddannelser. Den opfylder også adgangskravene på de fleste lange, videregående samfundsøkonomiske uddannelser.

Studieretningsfagene

Virksomhedsøkonomi: I virksomhedsøkonomi lærer du, hvordan en virksomhed hænger sammen økonomisk, hvordan den etableres, og hvordan den opnår økonomisk succes. Du lærer, hvordan en virksomhed opstiller regnskaber og bruger tallene i regnskaberne til at træffe økonomiske beslutninger: Bør virksomheden fx selv producere sine varer, eller er det mere hensigtsmæssigt at outsource produktionen til andre?

Matematik: I matematik beskæftiger du dig både med teoretiske og anvendelsesorienterede emner gennem opbygning af og indsigt i matematisk teori, der anvendes til modellering og løsning af teoretiske eller praktisk orienterede problemstillinger. Du lærer bl.a. at optimere i forhold til ressource knaphed, at analysere større datamængder og at arbejde med økonomiske modeller givet ved funktion.

På tværs af fagene

Du vil undervejs i uddannelsen også komme til at arbejde på tværs af fagene – især i  tværfaglige studieområder. Der er flere projektperioder i løbet af de tre HHX år, hvor to eller flere fag skal samarbejde. Vi arbejder med problembaseret læring, hvor vi kommer så tæt på opgaverne i en virksomhed som muligt. Vi laver også konkrete opgaver for lokale virksomheder.

 

 

Adgangskortet

Adgangskortet på Uddannelsesguiden viser, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til:
Klik her.

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content