Økonomi og markedsføring

Virksomhedsøkonomi  A og afsætning A

Denne studieretning er for dig, der gerne vil arbejde med økonomi og afsætning. Afsætning er faget, hvor vi ser på, hvordan vi kan sælge varen både nationalt og internationalt.

Synes du, at følgende spørgsmål lyder spændende:

  • Hvordan finder man frem til den rigtige pris på en vare?
  • Hvordan kan jeg finde nye markeder til virksomhedens produkter?
  • Analyse af en virksomheds økonomi?

så er denne studieretning noget for dig!

Hvad kan jeg blive?

Studieretningen er målrettet uddannelser som f.eks. finans, økonomi, handel og markedsføring.

Denne uddannelsesretning er rettet mod cand. merc. studiet, hvor du kan fortsætte med at dyrke din interesse for eksempelvis markedsføring. Der er mange kommunikations-/reklamefolk, som går denne uddannelsesvej.

Studieretningen opfylder i øvrigt de specifikke adgangskrav på alle mellemlange videregående uddannelser og de fleste lange, videregående uddannelser.

 

Studieretningsfagene

Virksomhedsøkonomi: I virksomhedsøkonomi lærer du, hvordan en virksomhed hænger sammen økonomisk, hvordan den etableres, og hvordan den opnår økonomisk succes. Du lærer, hvordan en virksomhed opstiller regnskaber og bruger tallene i regnskaberne til at træffe økonomiske beslutninger: Bør virksomheden fx selv producere sine varer, eller er det mere hensigtsmæssigt at outsource produktionen til andre?

Afsætning: I afsætning lærer du om de strategier, en virksomhed bruger, når den skal sælge sine produkter til målgruppen. Du lærer at forstå forskellige forbrugertypers adfærd: Hvorfor køber nogle forbrugere billigt, mens andre køber dyre mærkevarer? Hvordan kan virksomheden gøre opmærksom på sig selv, så målgruppen får øje på den?

På tværs af fagene

Du vil undervejs i uddannelsen også komme til at arbejde på tværs af fagene – især i tværfaglige studieområder. Der er flere projektperioder i løbet af de tre HHX år, hvor to eller flere fag skal samarbejde. Vi arbejder med problembaseret læring, hvor vi kommer så tæt på opgaverne i en virksomhed som muligt. Vi laver også konkrete opgaver for lokale virksomheder.

 

 

Adgangskortet

Adgangskortet på Uddannelsesguiden viser, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til:
Klik her.

 

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content