SØG

Billedkunst C og B

Faget

Billedkunst er et kunstnerisk valgfag på C-niveau med mulighed for opgradering til B-niveau.

Vi lever i en hyper visuel og digital kultur: Instagram, Snapchat, Tinder, Facebook, Youtube, reklamer, serier, film – aldrig har det været så vigtigt at kunne forstå og bruge billeder som nu.

I billedkunst lærer du at tale billeders komplekse sprog og får øjnene op for helt nye dimensioner og vinkler på den visuelle kultur, du lever i. Når du har haft billedkunst, ser du verden, byen, kunsten, en selfie på en helt ny måde.

For nutidens billedstrøm er ikke kommet ud af det blå. Billedernes særlige sprog kan spores tilbage i kunsthistorien, og nutidens kunst leger med nye og gamle forståelser, så vi pludselig får et helt nyt syn på os selv, vores liv og kultur ved at arbejde med kunsten. Det er det helt særlige ved faget.

Undervisningen

Vi analyserer ikke bare billeder og arkitektur: Vi tager ud af huset og oplever reklamer, kunstværker på museer og street art på byens mure, vi kigger på livet mellem husene og sætter fokus på skulpturerne rundt omkring i byen. Og vi skaber!

I billedkunst lærer du at udvikle dine egne idéer og skabe dine egne visuelle værker – ved at lave eksperimenter med skrald, ler, fotografere, manipulere, installere, tegne, performe, male, klippe og klistre. Også selvom du aldrig før har arbejdet med kunst og ikke kan tegne en lige streg.

Du arbejder med fastlagte projekter og projekter du selv tilrettelægger – individuelt eller i mindre grupper. Du deltager i workshops i skolens spritnye DesignLab, hvor du blandt andet har mulighed for at arbejde med laserskærer, 3D scanner og design af print til T-shirt.

Og hvad kan du bruge faget til?

I faget bruger du hele tiden dine kreative og innovative evner og udvikler dem. Faget støtter din læring i andre fag og er for mange et frisk pust i skoleskemaet, hvor du får lov at arbejde på en anden måde.

Se billeder fra udstilling.

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content