SØG

Design & Arkitektur

Faget

Drømmer du om at arbejde som arkitekt, indretningsdesigner, designer indenfor grafisk kommunikation, mode eller produktudvikling? Eller kan du bare godt lide at arbejde innovativt og procesorienteret med at udvikle dine egne idéer og udfordre hverdagens rutiner? Så er faget Design & Arkitektur noget for dig!

I faget lærer du at være innovativ: Se problemer og muligheder i verden omkring dig, få ideer og udvælge og udvikle de bedste til stærke produkter. Det lærer du ved selv at gennemgå en designproces igen og igen inden for de tre designområder:

Arkitektur, produktdesign og grafisk kommunikation.

Fælles for designs emneområder er, at produkterne alle har en funktion og er designet til en bestemt målgruppe.

Undervisningen

Undervisningen i design er bygget op omkring forskellige designprojekter, hvor du starter på bar bund og bliver præsenteret for eller selv identificerer et problem, som dit færdige design skal løse. Det kan være design af nye lamper til byens lokale biograf, interaktive øl-etiketter, mobile hjem til hjemløse, sko af bæredygtigt materiale – alt fra nyindretning af skolens fællesområder til jordskælvsresistente skyskrabere.

Læreren vejleder dig derefter igennem designprocessens faser, og du lærer forskellige metoder til at researche, få bedre ideer og blive bedre til at udvikle, detaljere, visualisere og præsentere din idé. Dine designs styrkes undervejs af, at du får viden om aktuelle og historiske krav til design og arkitektur og analyserer produkter af kendte designere og arkitekter som Arne Jacobsen, Bjarke Ingels, Louise Campbell og unge, helt nye navne.

Vi tilstræber at alle forløb er direkte forankret i verden omkring os og løser virkelige problemstillinger. En del af undervisningen vil derfor foregå ude-af-huset eller i skolens Makerspace, hvor vi samarbejder med lokale designere, reklamebureauer og arkitektfirmaer og har adgang til laserskærer og 3D scanner.

Og hvad kan du bruge faget til?

Som et af de få fag i gymnasieskolens fagrække klæder design & arkitektur dig på til at kunne agere i en proces-og projektorienteret, innovativ virkelighed.

I faget bruger du hele tiden dine kreative og innovative evner og udvikler dem. Faget støtter din læring i andre fag og er for mange et frisk pust i skoleskemaet, hvor du får lov at arbejde på en anden måde.

Se billeder fra udstillingen af værker.

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content