SØG

Hvad kan du bruge en studievejleder fra Studievalg Danmark til?

Jeg ved ikke, hvad jeg vil?
Har du brug for inspiration til at vælge uddannelse? Der er mange, som har svært ved at overskue valget af uddannelse. Jeg kan hjælpe med at finde ud af, hvordan du kan vælge uddannelse.
Vi kan finde ud af, hvilken slags job en uddannelse skal bruges til. Vi finder ikke en jobtitel, men:

  • Hvad kendetegner det job, du gerne vil have?
  • Hvad skal jobbet handle om?
  • Hvilke sider af dig selv vil du gerne bruge?
  • Hvad vil du gerne blive bedre til?

Vi kan faktisk komme til at tale om en hel del, selv om du ikke umiddelbart kan komme i tanker om en uddannelse, du gerne vil læse.

Hvordan vælger jeg mellem forskellige uddannelser?
Mange leder efter deres drømmeuddannelse. Det er usandsynligt, at en bestemt uddannelse kommer til at afgøre din fremtidige lykke. De fleste oplever, at der er mange forskellige uddannelser at vælge imellem, som de godt kan se sig selv læse.
Hvis du synes, det er svært at vælge, kan jeg hjælpe dig med at finde forskellene på uddannelserne.

Låser jeg mig fast, når jeg vælger en uddannelse?
Det kan virke overvældende, hvis du allerede nu skal vælge din fremtid for de næste 40 år, men det skal du heller ikke!
Jeg kan være med til at sætte dit valg i perspektiv, og fortælle dig om de muligheder dit valg giver dig. En uddannelse giver adgang til mange forskellige jobs, og der er mange jobs, som ikke kræver en bestemt uddannelse.

Jeg er usikker på, om jeg kan klare en videregående uddannelse?
Det er umuligt at vide, hvordan der er at gå på en videregående uddannelse, når man ikke har prøvet det, men jeg kan fortælle dig, hvilke krav der bliver stillet til dig.
Jeg kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du kan få et realistisk billede af dine muligheder på en videregående uddannelse.

Hvordan bliver jeg optaget på en bestemt uddannelse?
Der findes mange mærkelige rygter om optagelse på videregående uddannelser. Min viden er opdateret, og jeg kan give dig korrekte svar på alle formelle spørgsmål om optagelse. Jeg kan hjælpe dig med at få svar på andre spørgsmål ved at henvise til de rette.

Hvilke uddannelser kan man komme ind på med mit snit?
Det korte svar er de fleste! Hvis du ikke har fået det gennemsnit, du forventede/troede/håbede, er der stadig mange muligheder. Det er ikke svært at blive optaget på de fleste videregående uddannelser. Udfordringen ligger i at gennemføre dem.

Dette er nogle af de mest almindelige spørgsmål, som vi svarer på. Har du andre spørgsmål, så spørg væk.
Studievejledning er ikke en videnskab, og det er ikke terapi – det er en samtale, der kan gøre dine mange muligheder mere overskuelige.

 Med venlig hilsen

 Claus Ankjær Andersen, studie- og karrierevejleder, Studievalg Danmark

3333 2062, cla@studievalg.dk

 

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content