KOSTPOLITIK
På Nyborg Gymnasium og på Nyborg Gymnasiums kostskole er det målet, at kosten skal være en inspirationskilde til sunde kostvaner og en sund livsstil. Sund kost og en sund livsstil vil alle elever få gavn af under deres skolegang, men også efterfølgende. Vi ønsker videre at servere mad, man kan lære af. Derfor skal eleverne også involveres i, hvad de spiser og mærke hvilken indvirkning sund og god mad har på dem.
Ud over nedenstående pejlemærker så laves maden også med afsæt i Fødevarestyrelsens anbefalinger og ”De 9 kostråd”.
Følgende pejlemærker udgør fundamentet for den kostpolitik, skolen vil fremme:
1. Velsmagende og sund mad lavet fra bunden
Vi laver velsmagende og sund mad, som både stimulerer syns-, lugte- og smagssanserne og som i overvejende grad er lavet fra bunden. Maden skal smage godt, se indbydende ud og være veltilberedt.
Vi bager primært selv vores brød med overvægt af grove melprodukter og tilbyder altid vegetariske retter.
Vi tilstræber altid at lave mad, der indeholder så få allergener som muligt og tilbyder altid allergivenlige produkter og alternativer.
2. Sunde og friske lokale råvarer – gerne økologiske
Vi køber fødevarer af høj kvalitet og så vidt muligt fra lokale fynske producenter – gerne økologiske når det er muligt.
Vi køber kød med lavt fedtindhold og anvender de gode fedtstoffer som raps- og olivenolie.
3. Bæredygtig fremstilling med mindst muligt madspild
Vi køber og fremstiller fødevarer med afsæt i grundige miljø- og ressourcemæssige overvejelser.
Vi har fokus på madspild og genanvendelse og søger at reducere madspildet mest muligt.
Vi arbejder målrettet på at udfase al plastemballage og indføre emballage af bæredygtige genbrugsmaterialer.
4. Fokus på det sunde valg
Vi motiverer eleverne til det sunde valg bl.a. med frisk frugt, salater efter årstiderne og magre mejeriprodukter.
Vi lægger stor vægt på, at kosten indeholder mange grøntsager og har et højt fiberindhold.
5. Faglighed og uddannet personale
Vi lægger vægt på at faglighed, sundhed og godt arbejdsmiljø er i højsædet.
Vi har en stab af veluddannet personale, som løbende styrker deres kompetencer gennem kurser og efteruddannelse.
[folder-gallery fid=”15″ columns=”1″ orderby=”rml” size=”large”]