SØG
KOSTSKOLEN – velkomstbrev
Kære nye kostelev og forældre

Velkommen til Nyborg Gymnasiums kostskole. Vi glæder os til at se dig, lørdag d. 7. august 2021, hvor der er indkvartering – se intro program.

Der kan være mange grunde til, at du har valgt at tage din uddannelse på Nyborg Gymnasium og samtidig valgt kostskolen til.

To ting er fundamentale for samværet og arbejdet på kostskolen. Den ene er hensynet til skolegangen – den er jo forudsætningen for dit ophold. Den anden er den gensidige tolerance og respekt, der skal til, for at 191 unge mennesker kan bo under samme tag og befinde sig godt med hinanden. Den enkelte elev skal føle sig tryg og samtidig sikres gode muligheder for faglig og personlig udvikling. Det er disse værdier, vi ønsker at fremme. Frihed under ansvar kan måske som andre fraser virke en smule forslidt, men ordene har faktisk et reelt indhold på kostskolen ved Nyborg Gymnasium. Du bliver en del af et forpligtende fællesskab og vi har forventninger til at du går ind i fællesskabet med alvor og en positiv indstilling til at være med til at gøre en forskel både for dig selv og de andre.

Ud over en velkomsthilsen og et introduktionsprogram, er der vedlagt en præcisering af de ting, som er rare at vide, inden du kommer – der i, de vigtigste regler! Derudover kan du på Nyborg Gymnasiums hjemmeside finde en elektronisk udgave af vores ordensregler som også indeholder mange gode praktiske oplysninger om hverdagen på kostskolen. Ordensreglerne er vigtig læsning inden start – vi forventer at du / I har læst reglerne før ankomst.

Vi kan ikke undgå at nævne COVID-19, som hele verden stadig er berørt af i denne tid. Siden medio marts 2020 har kostskoleelever og personale også været påvirket af situationen. Vi håber og regner med, at vi kan åbne op, uden COVID-19 restriktioner. Dog vil vi kræve, at alle skal kunne fremvise negativ test, som ikke er mere end 96 timer gammel eller kunne fremvise at man er færdigvaccineret med en EMA godkendt vaccine.

Vi følger de danske myndigheders retningslinjer og regler på området og opsætter vores regler, så de passer ind i den virkelighed vi er en del af. Vi har medsendt særlige retningslinjer og regler i forhold til ankomst / indrejse, hvis man kommer fra udlandet.

Vi forventer at alle vedlagte dokumenter læses før ankomst. Der vil løbende kunne ske ændringer, afhængig af de meldinger vi modtager fra myndighederne.

Vi håber på, at vi har oplevet det værste i forhold til COVID-19 og at vi nu endelig kan gå en lysere fremtid i møde.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til gymnasiet eller kostskolen.

Vi ønsker dig og din familie en rigtig god sommerferie, og ser frem til et skoleår med faglig udvikling, godt kammeratskab og gode oplevelser.

På vegne af personalet på kostskolen, De bedste hilsner

Betina Hyldgaard Andersen
Kostskoleleder

Vedhæftet:

ATTENTION – When you come from abroad

 

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content