fbpx
SØG
KOSTSKOLEN – velkomstbrev
Kære nye kostelev og forældre

Velkommen til Nyborg Gymnasiums kostskole. Vi glæder os til at se dig, lørdag d. 8. august 2020, hvor der er indkvartering – se intro program.

Der kan være mange grunde til, at du har valgt at tage din uddannelse på Nyborg Gymnasium og samtidig valgt kostskolen til.

To ting er fundamentale for samværet og arbejdet på kostskolen. Den ene er hensynet til skolegangen – den er jo forudsætningen for dit ophold. Den anden er den gensidige tolerance og respekt, der skal til, for at 160 unge mennesker kan bo under samme tag og befinde sig godt med hinanden. Den enkelte elev skal føle sig tryg og samtidig sikres gode muligheder for personlig udvikling. Det er disse værdier, vi ønsker at fremme. Frihed under ansvar kan måske som andre fraser virke en smule forslidt, men ordene har faktisk et reelt indhold på
kostskolen ved Nyborg Gymnasium.

Ud over en velkomsthilsen og et introduktionsprogram, er der vedlagt en præcisering af de ting, som er rare at vide, inden du kommer. Derudover kan du på Nyborg Gymnasiums hjemmeside finde en elektronisk udgave af vores ordensregler som også indeholder mange gode praktiske oplysninger om hverdagen på kostskolen.
Ordensreglerne er vigtig læsning inden start – vi forventer at du / I har læst reglerne før ankomst.

Vi vil for en god ordens skyld kontakte den kontaktperson der er blevet tilknyttet dig, som kommer fra udlandet. Ønsket er at hilse på personen samt forventningsafstemme, i forhold til den opgave der ligger i at være kontaktperson.

Vi kan ikke undgå at nævne COVID-19, som hele verden er berørt af i denne tid. Siden medio marts har kostskolen været nød-åbent og dermed har kostskoleelever og personale også været påvirket af situationen. Vi vil ikke kunne undgå, at vi alle skal tage vores forholdsregler, når vi kommer retur i august, og skal tage hul på et nyt skoleår. I vil alle blive delt ind i sociale grupper fra skoleårets start og så længe vi er nødsaget til det, grundet COVID-19. Disse grupper vil blive sendt ud i slutningen af juni 2020.
Retningslinjerne for de sociale grupper står skrevet i reglerne, som er vedhæftet.

Vi følger de danske myndigheders retningslinjer og regler på området og opsætter vores regler, så de passer ind i den virkelighed vi er en del af. Vi har vedhæftet særlige retningslinjer og regler i forhold til ankomst, indrejse, hvis man kommer fra udlandet og særlige retningslinjer og regler i forhold til COVID-19. Vi forventer at alle vedlagte dokumenter læses før ankomst. Der vil løbende kunne ske ændringer, afhængig af de meldinger vi modtager fra myndighederne.

Vi håber på, at vi har oplevet det værste i forhold til COVID-19 og at vi kommer en lysere fremtid i møde, men vi skal alle være agtpågivende og gøre vores til at minimere risikoen for at få COVID-19 ind på kostskolen, samt minimere risikoen for spredning. Et svagt led og det kan eksplodere.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til gymnasiet eller kostskolen.

Vi ønsker dig og din familie en rigtig god sommerferie, og ser frem til et skoleår med godt kammeratskab og gode oplevelser.

På vegne af personalet på kostskolen.

De bedste hilsner

Betina Hyldgaard Andersen
Kostskoleleder

Bilag:
Kostskolens retningslinjer og regler i forbindelse med COVID-19.
Engelsk dokument – ATTENTION – if you travel from abroad.

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER