Skolestart på Skolebakken

Corona-skygger og digital dannelse på Nyborg Gymnasium

”Selvfølgelig kaster Corona stadig sine lange skygger, men derfor glæder vi os alligevel vildt til at tage imod en masse nye elever og vores gamle elever”, fortæller rektor Henrik Vestergaard Stokholm, der glæder sig over rekordoptag på et par af Nyborg Gymnasium syv ungdomsuddannelser – og lover en hyggelig skolestart d.10. august, selvom den bliver anderledes, end den plejer.

– Vi har alle et forfærdeligt forår bag os, men jeg håber, at sommeren har givet vores elever mulighed for at lade ny energi op. For der bliver rigeligt brug for den, når vi tager hul på det nye skoleår, hvor der både fagligt og socialt er linet masser af spændende, hyggelige og lærerige aktiviteter op – med de hensyn og begrænsninger, der følger med myndighedernes krav, som vi selvfølgelig følger ret nøje. Så selvom vi i de første måneder ikke kan samle alle elever, lave samlinger eller holde introfest, så skal det nok blive festligt og fornøjeligt alligevel, lyder det fra gymnasiets rektor, der kan fortælle om et flot optag på skolens mange uddannelser:

– Der starter for eksempel tre HF-klasser og tre HHX-klasser op efter sommerferien, hvor vi normalt starter to klasser op på begge uddannelser. Samtidig har vi et rekordstort optag på eud/eux-grundforløbet og i særdeleshed i 10. klasse, hvor vi byder velkommen til omkring 180 elever mod de ca. 130, vi normalt optager. Vi har desuden fastholdt et flot niveau på de øvrige uddannelser.

Digital dannelse på dagsordenen

I det forgangne skoleår fik Nyborg Gymnasiums ledelse en ret unik henvendelse fra skolens elevråd, der ønskede at sætte fokus på den digitale kultur på gymnasiet. Det kom der en usædvanlig temauge ud af, ”EKSPERIMENTET”, hvor der blev arbejdet med de digitale vaner (og uvaner). Gymnasiet har planer om, at der også i det nye skoleår skal arbejdes med samme digitale dagsorden og sættes handling på nogle af de ideer, der udsprang af forløbet:

– I det kommende skoleår og årene frem vil vi sætte øget fokus på digital dannelse med klar og kærlig klasseledelse, mere nærvær i undervisningen og mindre stress i hverdagen, endnu mere fagligt fokus på skolen, mobilfri undervisning, mere selektiv adgang til internettet osv. Det var en gave for skolen, at eleverne tog så flot et initiativ, og at det fortjener, at vi tager det videre. Heldigvis er der i både lærerkollegiet og ledelsen stor enighed om, at det her er vejen frem, siger Henrik Vestergaard Stokholm og tilføjer:

– Der var tænders gnidsel og masser af debat, da vi for et par år siden indførte den røgfrie skole. Nu slår vi et nyt slag for elevernes sundhed, hvor jeg er sikker på, at vi kan opnå lige så flotte resultater, fordi vi netop kan trække på vores erfaringer fra røgfri-forløbet.

Citat fra rektors velkomsttale til de nye elever og deres forældre, 2. juni 2020:

”Det kræver tid, fokus og undervisning og nye vaner, som vi har ansvar for at hjælpe dem med at udvikle. Det er en progression lige som med fagene på skolen. Så derfor tager vi nu klar styring ift. brugen af computere og devices i timerne, for at skabe et godt lærings- og arbejdsmiljø. Her på NG er computeren og mobilen nemlig primært et arbejdsredskab. Så ud over at mobilerne gemmes væk, så sætter vi også ind med undervisning i digital dannelse og med fokus på klar og kærlig klasseledelse”.

Kontakt

Rektor Henrik Vestergaard Stokholm, Nyborg Gymnasium, mobil: 29 73 74 72