SØG
Dansk A på HHX

Dansk A er et obligatorisk fag, som du har alle tre år på Hhx.

Dansk A er et vidensfag, et færdighedsfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med alle disse områder ud fra litteratur, sprog, kommunikation og medier. Det talte og skrevne danske sprog er udgangspunktet i arbejdet. Din kritiske sans udvikles i takt med, at du bliver bedre til at analysere, fortolke og skrive. Du kommer til at arbejde med mange forskellige teksttyper. Det er fx noveller, billeder, reklamer, digte, romaner, film, avisartikler og sociale medier.

Vi går tilbage i den danske litteraturhistorie, for at du bedre kan forstå nogle af årsagerne til, at dansk kultur, kunst og debat ser ud, som det gør i dag.

Du vil selvfølgelig også få indflydelse på undervisningen, hvis der er emner, du synes, vi skal inddrage i dansktimerne. Måske er der en forfatter, du synes, klassen skal læse tekster af? Måske et tema? Måske har du set et spændende billede eller en spændende film? Eller du har set en Tv-udsendelse, som har gjort indtryk på dig? Eller en virksomhed har en mærkelig hjemmeside?

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content