Elevrådet “slukker” for de sociale medier i uge 47!

”Forhåbentlig kan vi skabe et miljø, hvor vi lærer bedre, nedsætter stressniveauet og arbejder mere effektivt, fordi vi ikke bliver distraheret af de sociale medier”, siger Estefania Bozzo Maldonado. Hun er medlem af elevrådet på Nyborg Gymnasium og dermed med-initiativtager til en temauge, hvor åbningsballet er et stort fællesarrangement med makkerparret Imran Rashid og Uffe Holm – og hvor der slukkes for elevernes netforbindelse hele ugen!

– Vi har valgt at få en ekspert med, nemlig Imran Rashid, der er læge og underbygger vores påstand om, at de sociale medier er blevet en dårlig og usund vane, der fylder for meget i vores hverdag. For selvom mobiler og sociale medier kan en masse fedt, så tager de også alt for meget af vores tid og opmærksomhed – og det kan få nogle konsekvenser, som vi måske ikke er helt klar over endnu. Det er noget af det, som Imran Rashid sætter fokus på. Han har så, lidt som en overraskelse for os, standup’er Uffe Holm med, og vi glæder os til at se, hvad de har af planer og hvad Uffe skal krydre foredraget med, fortæller Estefania:

– Der vil være aktiviteter hele ugen, som vi har valgt at kalde ”EKSPERIMENTET”. Der vil for eksempel være underholdning i pauserne, der kan abstrahere fra mobilerne, og så vil der faktisk hele ugen blive slukket for elevernes netforbindelse. Forhåbentlig kan vi skabe et miljø, hvor vi lærer bedre, nedsætter stressniveauet og arbejder mere effektivt, fordi vi ikke bliver distraheret af de sociale medier.

Rektor: ”Flot initiativ fra elevrådet”

Gymnasiets rektor Henrik Vestergaard Stokholm glæder sig over elevernes initiativ:

– Det er et flot og helt igennem elevbåret initiativ, der viser, at vores elevråd, ”Charmeholdet”, ikke bare står for festlige indslag i skolens hverdag, men at det også er et hold engagerede elever med andre ambitioner. For eksempel ambitionen om at sætte fokus på et stigende problem for undervisningen, skolen og ikke mindst eleverne selv, der presser sig selv unødigt, fordi de skal være med så mange steder på én gang både fysisk og digitalt. Det giver stress og svækker deres opmærksomhed i undervisningen, konstaterer rektor:

– Elevrådet har sat et flot, spændende og bredt program sammen for ugen – startende med et spændende dobbeltforedrag med Imran Rashid og Uffe Holm. Programmet for resten af ugen sætter fokus på problematikken og afleder elevernes opmærksomhed fra de mobiler og computere, der ellers fylder så meget i deres hverdag. Jeg er sikker på, at det bliver en spændende, hyggelig og ikke mindst lærerig uge, der måske kan få os alle sammen til at skrue lidt ned for skærmtiden og op for tilstedeværelsen.

Praktisk information

”EKSPERIMENTET” på Nyborg Gymnasium – en uge med fokus på sociale medier

Mandag d. 18., kl. 10.00: Foredrag med Imran Rashid og Uffe Holm

Multihallen, Nyborg Gymnasium, Skolevej 13, 5800 Nyborg

Eleverne vil ikke have adgang til internettet på Nyborg Gymnasium i uge 47

Læs mere på Nyborg Gymnasiums Facebookside

 Kontakt

Rektor Henrik Vestergaard Stokholm, Nyborg Gymnasium, mobil: 29 73 74 72