Matematik A – Fysik B – Kemi B

Denne studieretning er for dig, der gerne vil arbejde med naturvidenskab og matematik. Det er særligt matematik, der interesserer dig. Du foretrækker måske ikke ét naturvidenskabeligt fag frem for et andet, men du ved, at det er her, du har din stærke side.

Synes du at følgende spørgsmål lyder spændende:

  • Hvor mange primtal findes der?
  • Hvad er tungt vand?
  • Hvad indeholder min cola?
  • Hvordan foregår strålebehandling?

så er denne studieretning noget for dig!

Hvad kan jeg blive?

Studieretningen opfylder de specifikke adgangskrav på alle mellemlange videregående uddannelser. Den opfylder også adgangskravene på de fleste lange, videregående naturvidenskabelige uddannelser. Dog er der på enkelte uddannelser krav om fysik eller kemi på A-niveau. Disse niveauer kan du også få som valgfag hos os.

Studieretningsfagene

I matematik lærer vi nogle grundlæggende værktøjer, der kan anvendes i de naturvidenskabelige fag. Det drejer sig især om at lave simple matematiske modeller af den virkelige verden, der kan bruges til forudsigelser. I det arbejde er computere et uundværligt værktøj.Vi arbejder også med selve matematikkens væsen, nemlig den matematiske argumentation (beviser) og logik.

I fysik arbejder vi med emner fra verden omkring os – lige fra de nære ting i dagligdagen til fænomener, der foregår langt ude i universet. Fysik handler om alt fra atomer og endnu mindre størrelser til universet som helhed. Vi runder og arbejder med emner som energi, bølger, lyd, lys, solsystemet og radioaktivitet. Og så laver vi eksperimenter, der skaber en sammenhæng mellem teori og virkelighed.

I kemi vil du komme til at arbejde med kemiske stoffers opbygning, deres fremstilling og reaktioner. Vi arbejder med teori og modeller, som vi afprøver gennem observationer og eksperimenter, hvor vi fremstiller og analyserer kemiske stoffer. Vi kigger på kemien i fødevarer, lægemidler og i andre emner fra hverdagen.

På tværs af fagene

Du vil undervejs i uddannelsen også komme til at arbejde på tværs af fagene – især i studieretningsprojektet. Samtidig er der løbende et samarbejde imellem fagene – især fysik og matematik. For eksempel har der tidligere været samarbejdet omkring emner og projekter som:

modeller · svingninger · spil (kort, terninger m.m.) · ægyptisk og græsk matematik · atombomben · bungee jump.

 

Adgangkortet

Adgangskortet på Uddannelsesguiden viser, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til:
Klik her.

Jeg ønsker mere information og vil gerne kontaktes

KLIK HER
Skip to content